Friday, October 21, 2016

Nayla : 10 Months

Assalamualaikum..

Rasa mcm x pernah coretkan tntg progress nayla..da 10 bln da anak ibu ni..7hb hari 2 da genap 10 bln..da laju berjalan da..malah da mule berlari..serius ibu ni nak patah pinggang bile berjalan kat luar..sbb die xmau dipegang..mmg hati besar btol..nayla da mule menapak masa hujung 8 bln...then semakin laju progress nye..mmg jenis x give up..tiap hari die berusaha utk belajar jalan..sampai la da terer skang ni..

Suke sgt main ngan kakaknye..walaupon asyik kne buli..kena buli nangis..haha..siap mulut bebel2 marah si kakak..si kakak asyik dengki adiknye..ape adik pgg,itulah yg die nak..ibu pon kekadang pening..haish..jeles melampau kekadang..

Di usia 10 bln ni..progress nayla mmg sgt memberangsangkan..her fine motor skills pon pada aku sgt bgs..die boleh ambil sekecil2 bende kat lantai gune jari comel die dan masuk dlm mulut..huhu..da pandai masukkn block mengikut bentuk..nayla ni ape yg aku perasan,bile kt tunjuk sesuatu die akan tekun ngk,dan die akan try wat smpi berjaya..n sbg ibu..ape yg aku nmpk.. progress die lg laju dr nayli dulu..ni melalui observation aku sbg ibunye la..stp anak2 kn x sama..ape yg aku wat kat nayla different skit ngan nayli dulu..yg 2 nanti aku share lain kali..

Nayla da ade 4 batang gigi yg comel..haha..tiap kali menyusu..aduhai sakit kene gigit tau!! Ok la..nanti ibu cete lg pasal nayli..ngah meeting ni sbenanye..bosan..;p



1 comment:

  1. saya tau ini blog awak.

    singgahlah ke blog saya.

    ReplyDelete

trima kasih kerana meninggalkan jejak..=)