Friday, September 20, 2013

The Kidz pulak

Hari Malaysia lpas, aku bawala si nayli ni g The Kidz kat Terminal 2 Seremban..cayalah , seremban pn da ade tempat mcm 2..dulu aku bawa nayli g Kidz Paradise kat The Mines..aku ade post en3 ni lu..Kidz Paradise..tp TheKidz ni ruang die kecik je, x mcm Kidz Paradise..Tp aku lg suke The Kidz ni, sbb x ramai org, n mainan die lg best! aman jiwe si nayli main xramai org, kalu kat the mines 2, asyik berlanggar ngan org je..x best ..pas2 mahal plak 2..

Sbenanye hari ahad 2 aku g la mydin, The kidz ni dpn mydin je..xdela plak terpk nak bw si nayli ni g sane..tp die nmpak ade byk ballon dlm 2, dok terjerit sebut ballon..lpas byr brg2, trus die berlari ke The Kidz 2..tp da mlm, xdan la aku nak bg die masuk..

Isnin ptg 2 mmg xde wat ape..bawa la nayli ke c2..bg die exercise skit...nak sgt main ballon kn...harge per entry $25 utk 1 hr..tp kalu nak main 2 jam je, $20..aku amek 2 jam je, xde makne aku nak ddk c2 1 hari..masuk2 aku trus bw nayli g tempat ballon 2..ko tau ape die wat???jerit2 ckp "nanak! nanak!! aish, smlm Nye kemain beria nak ballon, da bg menjerit takut..haha..dlm kandang 2 byk ballon, die jd takut sbb ballon 2 kne tiup angin..berlanggar2..die takut meletop! trauma la 2, dulu men ballon tetibe meletop..haha

layan gambo jom!

mari kt berposing dulu..
 

 
Suasana dlm The Kidz..time aku g ni, ade 2 famly je..aman rase kpale hotak..xyah risau nayli kacau anak org..


 
nayli mmg suke btol main pasir tiruan ni, actually ni batu halus, aku post kat fb, ramai dok tanye 2 pasir btol ke?? idak le..

 
ngk si ayah kne buli ngan nayli..kne pakai cekak rambut pink g2..huhi

 
permainan bwh ni bagus, aku nak beli, tp aku penah tanye, agak mahal..mase g playgroup kat GBOB lu pn teacher wati galakkan beli ..xpela nayli, da byk blk ak kat umah 2..=_=..ti ade duit lebih, ibu beli eh..;p..nayli sedang berimaginasi utk membina tower tertinggi di donia..hahaha



 
ngk!! buaian pon ade tau!! kalu main kat playground, aku salu takut nayli jth ke belakang, kat sini floor die lembut..xtakit la kalu nayli jatuh pon..
 




haa..main dlm gelung kat bwh ni ade cete klako..nayli takut nak masuk..pas2 terpakse la aku masuk lu..hei si tue bangke x sedo diri..huhu..ranap permainan bdk2..
pas2, nayli bile ngk aku da lpas, die pn mule la berani, baru la nak masuk..tp sampai stengah jln, die benti..nangis minta aku tolong..huhu..aku bg smangat, "nayli, I know u can do it" yg x thn nak gelak 2, die siap ckp "do it!, do it!..then baru die merangkak smule then ..Berjaya..siap tepuk tgn..pas2 aku soh die masuk kali kedua trus die xnak..die seram kot sbb kaki die bape kali termasuk dlm jaring 2..huhu
 





byk lg permainan dlm ni, ade gelongsor, pas2 byk ball, ade tmpt lompat2, tp gambo sume dlm dslr laki aku..ni je gambo yg ade dlm hp, pas2 ngan aku skali main ngan nayli, x sempat da nk amek gambo..nak dekat kol 7 mlm, aku ajak nayli blk, sudah!! x mo blk..nak main lg..die punye la eksaited..yg aku pulak??? blk umah trus demam..fuh, penat mlayan anak main, aku yg lagi over..hahah



 

4 comments:

  1. Banyak tempat2 cm ni kan skrg.budak2 suka lah.best nya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah..bg bdk2 dok dlm 2...snang nak kawal...hee

      Delete
  2. bestnya... tp jauh la plk.. xramai org senang nk bg ank main...

    ReplyDelete
  3. aah lin..snang sbb x ramai org..kalu tmpt yg ramai org ssh nak kawal anak2..

    ReplyDelete

trima kasih kerana meninggalkan jejak..=)