Thursday, August 24, 2017

Nayli masuk pertandingan sajak

Assalamualaikum..

Fuh..Fuh..bersarang da blog ni ye..xbape banyak masa da nak mengupdate..kat opis keje bertimbun..xsempat nak relax..nak berblogwalking pon x nyempat..ni ade masa ni meh kt update,actually skang ngah dlm blk meeting,ngah ade audit,tp now not my turn,dr melanguk je ,meh kt wat activity yg berfaedah skit..=D

Pagi ni actually nayli ade masuk pertandingan sajak sempena hari kemerdekaan.. bdk kecik tu terpilih..xpadan kecik tau..huhu..setiap kelas ada wakil 3 org..ada 3 kelas..so 9 org la kot peserta..


ni gambar nayli ngan classmate nye..nampak x betapa keciknye anakku 2..huhu..nayli mmg paling kecik dlm kelas..yola, december babykn..walaupon kecik,berjiwa besar ni tau..cantik n hensemje kwn2naylipakai baju cantik..nayli?? pakai baju sukan sekolah mcm kawan lain yg x masuk pertanding..maafkan ibu..ibu just letakkan accesories bendera malaysia je..

sebelum pertandingan,lebih kurang 2 minggu gak la berlatih..tapinye bukan nayli yg berlatih,ibunye ni yg berlatih, haish,lap peluh kat dahi la nak ajak nayli berlatih,die xnak..mcm mana la ko blh terpilih nak! jadi, ibu nye berlatih, n rakam suara sendri bersajak..then bg nayli dengar.. sbb die mmg cepat menghafal dengar mendengar..suruh baca teks pon malas!! tp mase hantar nayli g skolah ritu, cikgunye puji.die kata bagus nye nayli puan, bace sajak ngan intonasi..pas2 siap ckp kat cikgu,"ibu saya baca sajak lagi bestt"..haha..ibu ko ni mmg talented..hahahhaha

pakaian utk pertandingan boleh pakai baju apa2,nayli sbenanye nak pakai baju cantik2 mcm princess, tp ibu x bg, jadi just letakkn bendera malaysia kat baju n topi..pg td smpi sekolah ngk org lain pakai baju cantik,pulakk hampir berdrama la si nayli.."kakak nak pakai mcm princess, xnak pakai baju sekolah"..garu kepala jap ibu..pagi2,da smpai skolah kot, xkan ibu nak patah balik cari baju lain..nak rushing gi keje lagi..

just pujuk nayli, yg penting kualiti nayli bersajak,kena semangat,jgn takut..hal baju no2..Alhamdulillah, nayli faham..kalu x, mahu menangis die kat c2..

kat bawah ni video nayli bersajak,cikgunye rakamkan..keputusannye esok..da pesan kat nayli,kalah atau menang yg penting nayli da mencuba..ibu bangga dengan awk nayli..





video

No comments:

Post a Comment

trima kasih kerana meninggalkan jejak..=)