Wednesday, November 12, 2014

Bl frust x dpt main kat luar

Assalamualaikum..sbenanye nak cete pasal nayli ni..heboh beno nk berkawan..bl ptg je asyik dok dpn pintu uma..ngk luar..sbb ramai2 kawan2 main kat luar..tp bknnye bdk sebaya die..yg da skola rendah..

So sabtu lpas..aku buka je la pintu umah,tp aku lock gate..bg diw m3n kat beranda umah..so terjerit jerit la anak dara aku ni panggil friend..yg bdk2 2 plak,dtg dpn gate aku 2..haish..pelik aku,bdk kecik panggil pn dtg..umur dlm 6-9thn..pas2 bl die ngk gate bermangga..die ckp kat nayli..xblh la..pintu kunci..aku dok perhati je..nayli trus wat muke pasrah..aku ade video muke pasrah si nayli..haha..xpadan kecik tau..pas2 bawa diri ddk kat dpn pintu..

die g amek read bean n soya bean yg aku ltk dlm zip lock bag ngan batu2 and daun kering dlm plastic bag kat tepi pintu grill..sbb pg 2 aku ade wat activity gune bende 2..xkemas lg..hihi..pas die g dapur amek bowl..aku dok perhatikn je dr sofa..sambil 2 aku snap gambar nk ngk ape yg die nk wat..







Concentrate die wat activity sendri..langsung xpandang aku..xtau la pasal merajuk ke ape sbb aku x bg men kat luar..huhu..dpn die 2 majalah pama aku..aku dok bace mase die main kat luar..



Da inilah hasilnya..



Da siap 2 aku tanye la nayli wat ape? Die slumber je jwb "plant a tree"..mrajuk..kah kah kah..lawak la..pas2 mak aku ckp..kesian nayli nak main 2..xde kwn..g la bawa g uma maklong..g men ngan sumayya..adik susuan nayli gak..anak kazen aku..kbtulan die ngah berpantang kat uma maklong aku,trus aku siap2 bw g sane..sronok die dpt kwn..smpai ke mlm aku dok sane tau sbb nayli x nk blk..naseb uma dekat je tau..



Smpai basah kuyup baju sbb men..sabo je la..umur mcm ni mmg suke berkawan kn..

2 comments:

  1. pandai la nayli ni... nak jd menantu untie tak.. ihihihi

    ReplyDelete

trima kasih kerana meninggalkan jejak..=)