Wednesday, November 12, 2014

Mlm td punye cete,Wax on Hot Rock..

Aku ngah rajen nak update blog ni..haha..dr smalm asyik pening kpale n bdn lemah je..ntah ape hal ntah..mood pon xde..tp bl blk uma..ngk si nayli 2 bkn nk bg peluang kat ibu die nk rehat..so wat la kejap activity die..

Da lama sbenanye nak wat activity ni..tunggu mood dtg..huhu..sbb nk kne gune oven..aku ni wat kuih pon berjanggut..haha..mmg jarang la nk gune oven 2..

Ok..name activity ni wax on hot rocks..gune kn smooth rock tau ..mule2,bake rocks in 175 degree within 10 minutes..letak atas tray ke,tudung periuk ke..lpas 2 warnekn gune crayon..



Crayon will melt upon touching the rocks..konon science experiment la ni..soh nayli excited ngk crayon 2 melted bl touch rock..mmg excited..tp kejap je la..haha..





Pas2 aku terangkn kn la kat nayli pasal crayon 2 akan cair bl touch bende panas ..hee. kecik2 da kne paham mcm2..naseb la anak..hihi..da mak mu ni excited lebih..

B4 wat activity ni actually aku setupkn playmat yg aku print utk nayli..aku print road..kat picklebum.com



Blk keje aku trus setupkn road 2..pas2 soh nayli susun2 animals n cars die..then aku g siap2 mandi n solat..saje nak bg nayli berimaginasi smbil aku wat keje lain..

2 comments:

  1. suka idea road tu... aku nak buat... ihihih tq fyza.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa..budak laki suke la men bende2 gini..

      Delete

trima kasih kerana meninggalkan jejak..=)