Sunday, March 9, 2014

Pray for MH370

Aku tau..mesti kebanyakkan rakyat malaysia menanti new update pasal MH370 ni..aku pn same..kat uma ayah aku sentiase buka channel astro awani..malah aku sendri sentiase ngk fb nk tau update terbaru..sambil ngk org update status..ada yg ok..tp ada gak yg aku rase mcm jenis yg xde otak..aish..x phm aku mentality typical malaysian ni..

Xpayah la kaitkn isu nyawa ni dgn politik!!! mentang2 la jumaat mlm 2 baru dpt result yg Dato Anwar Ibrahim didapati bersalah meliwat saiful 2!!!! Ade yg wat lawak ngan kejadian kehilangan MH370 ni..buat rumours kononnye saje bikin gempak spy rakyat x tertumpu pasal kes anwar ibrahim la..

Ade plak yg aku terbace bagusla kapalterbang hilang,balasan bg kerajaan zalim..wey!!! Come on la!!!korang x terpikir ke perasaan family yg kehilangan kaum keluarga 2?????
Mmg jenis xde otak la yg wat rumours bukan2 2..berambus xyah duduk mlaysia..hangen plak aku..aku ni bkn la menyokong krajaan sgt pn..tp kalu da bab nyawa pn dibuat main..agak2 la..kalu bende ni jd kat korang mcm mane???

Hari ni da masuk hari ke 2 gerakan mencari MH370..selagi bangkai kapal terbang x jumpe,slagi 2 kt masih boleh berharap..mcm2 teknologi canggih yg da digunakn..dgn bantuan dr negara jiran lg..aku mmg berharap sgt MH370 ni x terhempas..berharap sgt ada keajaiban yg berlaku..

Tp ape saja yg berlaku,aku harap semua kaum keluarga mangsa redha..ini semua aturan yg telah ditentukan Allah SWT..jangan la kt menunding jari kpd sesiapa..kpd kerajaan,even kpd pilot itu sendri..aku yakin,pilot 2 da wat yg terbaik utk memastikan semua penumpang selamat..

Aku rase mcm nk mrh bl ade terbace statement dlm fb or blog yg mcm memerli krajaan kita sbb still xdpt cr lg MH370..smpi kate kapalterbang yg besar 2 pn boleh hilang ke??? DEY THAMBI!! kalu ko rase senang nak jumpe,ko pegi la tolong cari!!! X snang,x mudah..mereka sume da lakukan yg terbaik utk mencari..

Kalau x jumpe juge..aku sgt yakin itu semua ketentuan Allah SWT..cube check dlm surah Yassin,ayat 41..




Allah SWT blh tunjuk kebesarannya dlm apa cara sekalipun..

Marilah kt sama2 berdoa agar MH370 dijumpai..jika mereka masih hidup,kt doakan mereka blh survive..jika mmg benar MH370 terhempas,kt doakan agar yg beragama islam tenang di sana..innalillahiwainnalillahirrojiun..
posted from Bloggeroid

2 comments:

  1. Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  2. semua itu rahsia Allah.. semoga dipermudahkan.

    ReplyDelete

trima kasih kerana meninggalkan jejak..=)