Wednesday, August 6, 2014

Fine Motor Skill Activity : Button- Up Foam Craft Sticks

Org sebok cete pasal raya..aku sebok plak nak cete activity anak aku..muahaha..dulik ape..activity ni aku wat b4 raye la..mlm b4 gerak blk raya ritu..aku xleh biar anak aku dok saje je..sakit mata aku ngk die..sbb???kalu die dok saje je..kompem die cr henpon..ipad lngsung laki aku x pnah kluarkn da..hp aku jd mangse..ngk you tube..pas2 buka cete kartun Hello Pig..haish..mcm mane die cr ntah..so skang hp aku,aku uninstall da you tube,geram btol..grrr

Activity yg aku wat ni mcm bese utk nayli nye motor skill..

Material yg perlu ada utk wat activity ni

* Foam Craft
* Button
* Gunting
* Benang dan jarum

Mule..potong foam 2 ikut la lebar mane korang nak..wat ikut size jam pon ok..then jahitkan button kat hujung foam 2..pas2 hujung lg satu korang gunting skit..



Pas2 soh la anak korang try button up foam 2..bdk2 mmg payah nak button up..tp 2 la gunenye activity mcm ni..biar dorang exercise skit tgn dorang 2..blh wat jd bracelet,pas2 leh jdkn shape..ikut creativity korang..memule tunjuk la dulu cara nak button..pas2 baru soh anak wat..



Ngk muke nayli..ala2 concentrate g2..blakon je ni..kjap bebenor muke nye serius..pas wat byk kali x berjaya..da jerit2 soh ibu tolong..haha..bese la,1st time wat xkn trus pandaikn..5,6 kali wat pon blom tentu pandai kalu xde skill..



Kesimpulannye, aku yg byk wat dr nayli..soh die button up 1 pon hegeh2 lg..haha..ape ke sengal maknye ni..nk ajak lwn ngan bdk kecik..hihi..;p..xpela nayli, usaha lg..yg penting usaha ye nak..bkn snang nak berjaya kalu xde usaha..hee

1 comment:

  1. bgusnya fiza... macam2 dah buat tuk act. nayli

    ReplyDelete

trima kasih kerana meninggalkan jejak..=)