Friday, February 7, 2014

Review:Kinetic Sand

Holla..bak kate Dora..huhu..terpengaruh ngan nayli plak asyik ngk dora aje..huh

Hari ni aku nak review pasal kinetic sand..aku pre-order dr bln 10 thn lpas..bln ni baru smpai..huh..lame bebenor nk mnunggu kinetic sand ni sampai malaysia..sampai aku pn da nek lupe yg aku ade order bende alah ni..huhu

Aku dpt tau pon dr fb..bese la..aku ni sgale permainan yg kononnye bgs utk anak mmg sanggup je berhabis..hihi




Aku beli kat fb..page Super Muslim Kids..harga RM 85/1kg..aku ngk ade org len beli RM 90/kg..

Apa kebaikan kinetic sand ni smpai aku sanggup ttp mata beli mahal2?

1. Pasir ni x kotor apb dimain

2. 98% drp pasir original..so mmg feel mcm main pasir kat pantai la..

3. X kering apb dimain..kalu ko main tnh liat..mcm play doh,bl terbiar lame2 jd kering..playdoh nayli sume da kering..:(..terpakse den beli baru..huhu

4. Bagus utk kemahiran motor halus kanak2

5. Bagus utk tumbesaran daya sensori kanak2

6. Dapat elakkn anak drp ketagih gadget..dr men ipad..baik bg die men pasir ni..hihi




Siap pakai sudu..mcm nak main masak2 plak ye..










Kinetic sand ni seswai utk bdk 3 thn ke atas..tp pd aku depend pd anak masing2..kalu yg jenis da x masuk brg dlm mulut, should be ok la..

Tp dlm kebaikan ade juge buruk nye..aku kne make sure nayli main depan mate..sbb? Paham je la nayli..kalu maknye xde dpn mate,mesti die terabur kn pasir2 2..kang jenuh aku nk pungut..mahal kot..mmg aku akan pungut saki baki pasir 2..xkn thl sikit pn..huhu..so,aku just alas letak kat atas dulang..

Lagi 1,kalu anak ko tgn jenis basah atau berpeluh..payah skit nk main bende ni..sbb nanti die mlekat kat tgn..mcm payah nak tanggal..nayli mase men smlm tgn mcm lembap2 gitu..abes melekat!!gigih aku tanggalkn pasir 2..xkn nk basuh tgn g2 je..huh..ti baik2 beli 1 kg..lame2 tgl 500gram je..hihi..ui..kne berkire..bukan murah..

Tp kalu korang x beli pn xde rugi nye..baik korang bw anak g pantai..haaa..main la puas2 pasir kat c2..xde la ko nak kne jage anak ko dr wat kecah.. Yg penting free of charge..huhu
posted from Bloggeroid

3 comments:

  1. mahal.. hohooh berkira kan...

    sbnarnya malas nak ngemasnya tu. anak aku kalau main, semua dia cmpak. kang pasir sampai ke ceiling rumah.

    ReplyDelete
  2. Haha..anak lelaki main lg lasak..mane blh sopan2..hihi

    ReplyDelete
  3. Sy sda jual pasir kinetic ni rm60 1kg n rm190 untuk 5kg... berminat sms012-2899348

    ReplyDelete

trima kasih kerana meninggalkan jejak..=)