Tuesday, September 16, 2014

Paper Plate Craft : Slice of Watermelon

Slamat Hari Malaysia..hee..dok uma je hari ni..penat blk dr Cameron pon x hilang lg..cete nanti la nyusul..

Rini nayli wat craft activity..bgn pagi die da ajak wat painting..tp sbb maknye mls..wat activity yg x kecah2 je..da ptg baru dtg seru nak wat activity yg gune water color..2 pn lpas dpt idea lpas ngk kat pinterest..aku mmg suke cr idea kat pinterest ..lg 1 aku jenis suke wat activity yg bhn2 nye mmg da ade kat uma..so bl dpt idea blh trus wat..

Mcm paper plate mmg da ade kat dlm stor..lebihan mase wat besday nayli umur setahun lu..lame da..huhu..lpas nayli bgn tido ptg kol 4 ptg td,trus aku ajak die wat activity..

Memule aku cut out paper plate 2 kpd 2 bahagian..then aku sediakn warne yg nk digunekn..aku gune water color jname buncho ..then nayli start colour..







Siap utk slice pertama..yg ni red watermelon..



Pas da siap 1 slice..si nayli g panggil ayah die..then dorang wat yellow watermelon plak..



Kalu nak lg best..yg tang biji watermelon 2 gune la coffee bean seeds ke..mcm aku xde bende alah 2 kat uma..so nayli wat gune water colour warne hitam je..ok la 2..isi mase lapang anak kn..

Just nak bg tips kat ibu2 yg nak wat activity ngan anak..tp xde mase..aku syorkn korang wat activity yg simple2 je..janji korang dpt spend mase ngan anak2 da cukup bgs kn..daaa~~

2 comments:

  1. pandai la nayli... tepuk tangan.... =D

    #imladyadie

    ReplyDelete
  2. aaa...senang gak aktiviti macam ni.. tapi tunggu dulu.. sebab kalau qaleef yang buat..tak jadi water mellon.. tah jadi macam2 kaler nanti... huuuuu

    ReplyDelete

trima kasih kerana meninggalkan jejak..=)