Wednesday, April 30, 2014

Demam pon masih nak ber Baby Qhaleefah


Assalamualaaikum

Smlm ptg mak aku kol soh blk cepat,katenye bdn nayli panas..erm..rasenye hari 2 da dmm kjap..pas2 baru tringat yg aku nmpk gigi graham nayli tumbuh lg ahad lpas..sbb 2 la dmm agaknye..da besar2 pn demam tumbuh gigi??hee..blk uma nayli nye pipi mcm bengkak skit..sah..pasal gigi..kiki

Pttnye mlm td aku nak wat activity fine motor skill ngan nayli..activity ape??nanti da wat aku update..hee..tp da dmm,cancel..sbb takut pening kpale lak die ti..hihi..tukar wat hari lain je la ye..

Konon nak soh die rehat aje la..tp nye die ckp ngan aku nak ngk Baby Qhaleefah..erm..buka je la..lgpn xde ape nak wat kn..


Time ni aku ltk tuale basah kat kepala die..ngk la masih smgt nak ngk Aisyah dlm Qhaleefah ni..mlm td nayli ngk My First Iqra'..


Kejap je tuala atas kepala die..rimas..di cmpaknye jauh2..huh..


Ok.aku penah cete b4 ni yg Baby Qhaleefah ni hanye blh buka kat CD rom..means laptop n computer..kalu nak ngk kat tv..sambungkn la gune cable..blh juge..nape hanye blh gune cd rom je??sbb kne click2 gune mouse..ade activity yg anak2 kne wat..kalu anak korang x geti gune laptop lg..maknenye korang kne ddk skali ngan dorang ye..mcm nayli,die da blh kawal cursor sendri..so sume die wat sendri..aku pantau dr jauh je..die gune jari,aku xbg gune mouse..sbb??gune mouse kn laju..jd biar die exercise gune jari2 die..

Hari 2 aku ngk nayli ngk My First Kalimah..pas2  dlm video 2 Aisyah 2 tanye,kalu x silap aku la die kate die nak mule kn perjalanan,ape yg perlu die baca? (in english,aku translate kn..haha)..pas2 keluar kat screen word Allahuakbar and Bismillah..pas2 aku ngk nayli click cursor kat Bismillah...See!!! She can do it by herself..im impressed!!! haha..good job nayli!! Eh??nape nk impressed bagai..haha..ibu teruje beb..mcm x caye anak da beso..padahal biase je kalu org ngk..hihi

Seriously..aku rase Baby Qhaleefah Learning Set ni sgt bgs utk bdk2 baye nayli shg umu 6-7 thn..sbb 2 aku tetibe nak jual gak..sbb akunye testimoni adalah anak aku sendri..;)

So..kalu sesiape yg berminat,blh contact me at 019 7710032..

Price RM 85  only..n postage RM 8.50..

Smbil 2 layan video nayli baca iqra' gune My Iqra' Flash Card..tp video ni senget..kalu nk ngk senget kn kpale juge ye..:p


video


JazakAllahkhair

1 comment:

  1. Seronok bace blog ni...mcm2 share ttg education dan aktiviti utk anak..

    ReplyDelete

trima kasih kerana meninggalkan jejak..=)